nůž Kiritsuke / Chef 8,5 Dellinger Octagonal Desert Iron Wood FULL
nože
Telefon pro informace: 777 226 620
Popis produktu
Japonský kuchyňský nůž Kiritsuke 215 mm série Octagonal Desert Iron Wood, včetně dárkové krabice a pouzdra (saya)
Velmi ostrý japonský nůž Kiritsuke/Chef 8,5“ Dellinger Octagonal Desert Iron Wood ( délka čepele 250 mm ) z damascénské oceli (damascus steel) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Nepřekonatelné vlastnosti nože oceníte například při krájení cibule. Jelikož je špička čepele modelována podle japonského meče, je vhodná i pro přípravu pokrmů, které vyžadují použití špičky a také pro dekorativní vyřeřezávání. Dlouhá čepel a 8 hranná rukojeť japonského stylu Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení.
- Délka rukojeti: 140 mm
- Délka čepele: 215 mm
- Celková délka: 350 mm
- Hmotnost: 170 g
Nůž Kiritsuke 215 mm má velmi ostrou čepel tvořenou 110 vrstvami dvou tvrdých nerezových a prokovaných ocelí (10Cr15CoMoV + 9Cr18MoV). Čepel tohoto nože prochází kalením ve velmi přesných vakuových pecích (vacuum heat treatment). Každý nůž je ručně broušený a při tvrdosti okolo 60 HRC dosahuje mimořádné až extrémní ostrosti. Damascénský vzor tohoto nože je jedinečný, neopakovatelný a stane se symbolem Vaší individuality.
Rukojeť ve tvaru oktagonu je vyrobena z exotického Desert Iron-Wood a materiálu G10 s mosaznými přechody. Je vždy pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná. Ideálně navržena pro vynikající ruční ovládání. Speciálně navržený tvar záštity je vhodný pro asijský úchop nože.
Upozornění: Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus z damascénské oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit.
Ostření nože: pro ostří nože z damaškové oceli doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
Doporučení a údržba:
✅ nůž Gyuto 215 mm z damaškové oceli, nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
✅ Nepoužívejte japonský nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepožívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi !
Recenze
Dominik, Praha
26. 09. 2019
★ ★ ★ ★ ★
It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.
- výborné balení
- kabely součásti balení
- výškové a úhlové nastavení monitoru
- cena
- nedostatek paměti
Klára, České Budějovice
26. 09. 2019
★ ★ ★ ★ ★
It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.
- výborné balení
- cena